Det blev även en tur till skogen för att kolla om det fanns några kantareller......åh till min lycka så hittade jag mina första kantareller ( alltså inte trattisar) Det va inte så många, men gud så goda dom va :)
Föresten har ni tänkt på hur fina träden börjar bli.....Skogen är ju som bäst nu när löven börjar ändra färg så ut och vandra och plocka med er hem. Det är hur fint som helst med några kvistar i en vas.
Kram på er så hörs vi snart igen// Monica
Recept på Fredagens Carnitas
Carnitas är en trådig, seg och sötspicy massa med fläskkött som är alldeles underbar i tacos. Äts i valfri sorts tortilla och valfri salsa, särskilt Mango- och habanerosalsan passar utmärkt, men ost och creme fraiche smakar inget bra. Serveras med en limeklyfta, pequinpeppar och hackad silverlök och koriander för den som känner för det.
Ingredienser:
Ett kilo fläskkarré
En halvliter coca-cola (ej light)
En pressad apelsin
En pressad lime
5 hackade vitlöksklyftor
1/2 dl Soya
1 tsk Cayennepeppar
1 tsk Vitpeppar
1 tsk Svartpeppar
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Chilipulver
1 tsk Oregano
1 tsk Salt
Så här gör du: Skär fläskkarrén i små bitar och gör en kryddblandning av de torra kryddorna. Massera in dem i köttet. Pressa över lime och apelsin, häll i soya och vitlök och låt marinera åtminstone en timme, men gärna över natten. Stek köttet, när det fått färg kan du hälla över marinaden. Öppna coca-colan och häll så att det täcker köttet. Fyll på när det behövs. Småkoka i minst två timmar tills du har en härligt, kletig, trådig, sötspicy fyllning du kommer älska resten av livet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar